Hozzvalk (fszeres):
-
1 kb. 3 kg-os ftt fstlt sonka (br nlkl)
-
1 tojssrgja
-
3 ek mustr (svd)
-
½ cssze barnacukor vagy mz
-
1 tk rlt gymbr
-
½ tk rlt fahj
-
½ tk rlt kardamom
-
3 ek zsemlemorzsa

Elksztse:
Melegtsk a stt 225 C -ra. A sonkt tegyk egy hll tlba vagy tepsibe. Keverjk ssze a tbbi hozzvalt a zsemlemorzsa kivtelvel, s egyenletesen kenjk meg vele a sonkt. Szjuk meg a zsemlemorzsval s 10-15 perc alatt pirtsuk r a bevonatot. Vegyk ki a sonkt a stbl s hagyjuk kihlni. Dsztsknt tzdeljk meg szegfszeggel.
Tipp: a fszerek helyett keverhetnk a pcba 1-1 ek narancslt s reszelt narancshjat, illetve 1 ek kukoricakemnytt vagy lisztet.
unnepiszokasok.hu
|