Hozzávalók (fűszeres):
-
1 kb. 3 kg-os főtt füstölt sonka (bőr nélkül)
-
1 tojássárgája
-
3 ek mustár (svéd)
-
½ csésze barnacukor vagy méz
-
1 tk őrölt gyömbér
-
½ tk őrölt fahéj
-
½ tk őrölt kardamom
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Melegítsük a sütőt 225 °C -ra. A sonkát tegyük egy hőálló tálba vagy tepsibe. Keverjük össze a többi hozzávalót a zsemlemorzsa kivételével, és egyenletesen kenjük meg vele a sonkát. Szójuk meg a zsemlemorzsával és 10-15 perc alatt pirítsuk rá a bevonatot. Vegyük ki a sonkát a sütőből és hagyjuk kihűlni. Díszítésként tűzdeljük meg szegfűszeggel.
Tipp: a fűszerek helyett keverhetünk a pácba 1-1 ek narancslét és reszelt narancshéjat, illetve 1 ek kukoricakeményítőt vagy lisztet.
unnepiszokasok.hu
|